• Tapahtumat Helsinki Lauttasaari

Kurssit

Sähinä etsii kaiken aikaa tapoja tuoda osaajien ja ammattilaisten tietotaitoa kaupunkilaisten saataville mahdollisimman kynnyksettömästi. Pyrimme tarjoamaan taas laadukkaita kursseja kun (henkilö)resurssimme sen sallivat.

Jos olet kiinnostunut tuottamaan / vetämään kurssitoimintaa Sähinässä, ota yhteyttä info@sahina.fi.

Onniklubi

Onniklubi on Sähinän walk-in kulttuuriolohuone, jossa viikoittain vaihtuva tekijä esittelee, ohjaa ja tutkii mielenkiintoista aihetta kulttuurin kentältä. Klubin näyttämöllä nähdään ja koetaan esityksiä, työpajoja ja keikkoja – ohjelmaan mahtuu actionia kamppailulajeista kuvataiteisiin, drag-showsta teatteriin.

Onniklubi viettää parhaillaan ehtoota Sähinän hallinnon etsiessä possujen ja kissojen avulla rahaa tuotannon jatkamiseksi.

SÄHINÄN AVOVUORO

Avovuoro on Sähinässä joka perjantai klo 17:00 – 21:00 järjestettävä avoin treeni- ja kohtaamistila. Avovuoron aikana jokainen saa vapaasti tulla olemaan ja ilmaisemaan itseään, hyödyntäen Sähinän kahta peilisalia.

Saleista löytyy lattiatilan lisäksi mm. pitkät tanssipeilit, laadukas äänentoisto, nyrkkeilysäkit ja pehmeät sohvat. Voit tulla yksin tai yhdessä treenaamaan omaa juttuasi tai oppia muilta uusia taitoja rennossa ympäristössä. Avovuorosta ei peritä osallistumismaksua.

SÄHINÄN KIRPPIS

Syyskuussa Sähinän kirppis järjestetään 3.9. klo 11:00 – 15:00.

Myyntipaikat:

Myyntipaikat Holvista

Facebook-tapahtuma

Lämpimästi tervetuloa

SÄHINÄN GALLERIA

Sähinän esteetön galleria löytyy talon ensimmäisestä kerroksesta suoraan Makers kahvilan jälkeen. Galleriassa esitetään säännöllisesti vaihtuvia näyttelyitä ja nostetaan esille vielä suurelle yleisölle tuntemattomia kykyjä.

Galleria on auki arkisin 07:30 – 20:00 ja viikonloppusin (la, su) 10:00 – 17:00.

Kulku galleriaan aulan Makers kahvilan läpi.

NÄYTTELY:

Päivitetään pian!

TUNTITOIMINTA

Sähinän tiloissa tapahtuva tuntitoiminta (tanssiryhmät, jooga etc). Jos etsit tilaa omalle toiminnallesi katso tiedot linkin takaa.

MAANANTAI

18:00 – 19:00 (3. krs)
Kuntonyrkkeily / Forma Fit
www.formafit.fi

KESKIVIIKKO

10:00 – 11:00 (2. krs)
Seniori latin -tanssi / Suvitanssi
www.suvitanssi.fi

17:00 – 21:00 (3. krs)
Irlantilainen tanssi / inSpiral
www.irishdancefinland.net

TORSTAI

18:00 – 21:00 (2. krs)
Salsatanssi / Helsinki Salsa Academy
www.helsinkisalsaacademy.com

Vieraileva tuotanto

Sähinässä vieraileva (kulttuuri)tuotanto kuten esitykset ja seminaarit.

OHJELMA:

19.8.2017 Space and Hustlin I

SPACE AND HUSTLIN tarjoaa kolmen päivän ajan kansainvälistä taidetta, monipuolisia työpajoja ja elävää keskustelua diy-hengessä. Kaiken ytimenä toimii ajatus jakamisesta: Mitä taitoja ja resursseja voimme jakaa rikastuttaaksemme osaamistamme ja kaupunkikulttuuriamme? Millä tavoin avoimet kulttuuritilat voivat mahdollistaa tämän?

Katso lisätiedot Facebook-tapahtumasta.

13.9.2017 Lähiöfest 2017 X Helsinki Design Week Meetup

Lähiöfest2017 – 25/9 – 1/10 – järjestää HDW:n aikana ennakkotapahtumina kolme meetup-tyyppistä työpajaa, joissa aktivistit, asiantuntijat ja kaupunkilaiset jakavat toisilleen kokemuksia ja oppeja, miten kaupungista voidaan tehdä parempi. Ensimmäinen pidetään Kulttuurikeskus Sähinässä. Paikat ja puhujat julkistetaan sivustolla lähiöfest2017.fi ja Facebookissa @lahiofest2017. Lähiöfest2017 25/9 – 1/10

Katso lisätiedot: Helsinki Design Week

30.9.2017 Lähiöfest 2017 – Open Gallery

Kulttuurikeskus Sähinä antaa kaikille taidetta tekeville ja tehneille mahdollisuuden saada teoksiaan esille La 30.9. osana Lähiöfest2017 -kaupunginosafestivaalia!

Lähiöfest2017 tuo yhteen asukkaat, yritykset, yhteisöt sekä eri kaupunginosat työpajojen ja tapahtumien avulla. Sähinä on mukana leikkimielisellä Open Gallerylla, jonne jokainen saa tuoda omat teoksensa ja taiteensa ripustettavaksi ilman rajoitteita (toim. huom. hyvän maun rajoissa) tai sisältövaatimuksia. Näyttelyyn osallistuminen on maksutonta taiteilijoille ja kävijöille.

Teoksista syntyvän kokoelmanäyttelyn avajaisia vietetään Sähinän kolmannessa kerroksessa Lauantaina 30.9. klo 10:00 – 12:00. Avajaismaljan ohessa tutustutaan kaupunkilaisten taiteeseen, tavataan taidetta luoneita ja tuoneita taiteilijoita ja hierotaan vaikkapa kauppoja teoksista. Näyttely jatkuu tilassa sunnuntai-iltaan 1.10. klo 17:00 asti.

Teoksia saa tuoda Sähinään välillä 25. – 29.9. klo 13:00 – 18:00 ja niiden ripustus henkilökunnan avulla tapahtuu perjantaina 29.9. klo 18:00 – 21:00. Huomioithan, että Open Gallery on Sähinän kolmannessa kerroksessa ja sinne kuljetaan lyhyiden portaiden kautta. Tila ei siis ole esteetön. Raskaille teoksille löytyy pieni tavarahissi joka ei kuitenkaan sovi henkilökuljetukseen.

Lämpimästi tervetuloa kaikki (oman elämänsä) taiteilijat ja taiteen ystävät!

Katso lisätiedot www.lähiöfestivaali.fi. Kysymykset ja tiedustelut Open Gallerysta: info@sahina.fi.

KALENTERI