• Tapahtumat Helsinki Lauttasaari

Kurssit

Sähinä etsii kaiken aikaa tapoja tuoda osaajien ja ammattilaisten tietotaitoa kaupunkilaisten saataville mahdollisimman kynnyksettömästi. Pyrimme tarjoamaan taas laadukkaita kursseja kun (henkilö)resurssimme sen sallivat.

Jos olet kiinnostunut tuottamaan / vetämään kurssitoimintaa Sähinässä, ota yhteyttä info@sahina.fi.

Onniklubi

Onniklubi on Sähinän walk-in kulttuuriolohuone, jossa viikoittain vaihtuva tekijä esittelee, ohjaa ja tutkii mielenkiintoista aihetta kulttuurin kentältä. Klubin näyttämöllä nähdään ja koetaan esityksiä, työpajoja ja keikkoja – ohjelmaan mahtuu actionia kamppailulajeista kuvataiteisiin, drag-showsta teatteriin.

Onniklubi viettää parhaillaan ehtoota Sähinän hallinnon etsiessä possujen ja kissojen avulla rahaa tuotannon jatkamiseksi.

SÄHINÄN AVOVUORO

Avovuoro on Sähinässä joka perjantai klo 17:00 – 21:00 järjestettävä avoin treeni- ja kohtaamistila. Avovuoron aikana jokainen saa vapaasti tulla olemaan ja ilmaisemaan itseään, hyödyntäen Sähinän kahta peilisalia.

Saleista löytyy lattiatilan lisäksi mm. pitkät tanssipeilit, laadukas äänentoisto, nyrkkeilysäkit ja pehmeät sohvat. Voit tulla yksin tai yhdessä treenaamaan omaa juttuasi tai oppia muilta uusia taitoja rennossa ympäristössä. Avovuorosta ei peritä osallistumismaksua.

SÄHINÄN KIRPPIS

Marraskuussa Sähinän kirppis järjestetään 19.11. klo 11:00 – 15:00.

Myyntipaikat:

Myyntipaikat Holvista

Facebook-tapahtuma

Lämpimästi tervetuloa

SÄHINÄN GALLERIA

Sähinän esteetön galleria löytyy talon ensimmäisestä kerroksesta suoraan Makers kahvilan jälkeen. Galleriassa esitetään säännöllisesti vaihtuvia näyttelyitä ja nostetaan esille vielä suurelle yleisölle tuntemattomia kykyjä.

Galleria on auki:
Ma – To 07:30 – 21:00
Pe 07:30 – 23:00
La 10:00 – 23:00
Su 10:00 – 17:00

Kulku galleriaan aulan Makers kahvilan läpi.

NÄYTTELY:

Sininen Sirkus: Sininen Pilvilinna
Sähinän galleriassa 1.11. – 29.12.

Taiteilijakollektiivi Sininen Sirkus eli Otto Kasvio, Markku Tolvanen, Juhani Rusanen, Riina Noro ja Joannis Clementides avaavat teoksissaan mielikuvitusmaisemia avaruudesta Joensuuhun ja ikkunoita sinisiin pilvilinnoihin. Teokset kutsuvat myös yleisön sukeltamaan rohkeasti omaan mieleen ja nauttimaan sieltä löytyvistä aarteista.

Näyttelyn avajaisia vietetään keskiviikkona 1.11. klo 13:00 – 15:00.

Facebook-tapahtuma


TUNTITOIMINTA

Sähinän tiloissa tapahtuva tuntitoiminta (tanssiryhmät, jooga etc). Jos etsit tilaa omalle toiminnallesi katso tiedot linkin takaa.

MAANANTAI

18:00 – 19:00 (3. krs)
Kuntonyrkkeily / Forma Fit
www.formafit.fi

KESKIVIIKKO

10:00 – 11:00 (2. krs)
Seniori latin -tanssi / Suvitanssi
www.suvitanssi.fi

17:00 – 21:00 (3. krs)
Irlantilainen tanssi / inSpiral
www.irishdancefinland.net

TORSTAI

18:00 – 21:00 (2. krs)
Salsatanssi / Helsinki Salsa Academy
www.helsinkisalsaacademy.com

LAUANTAI

11:00 – 12:30 (3. krs)
ISHTA-jooga / Leena Kilpeläinen
www.fb.com/ishtasuomi

Vieraileva tuotanto

Sähinässä vieraileva (kulttuuri)tuotanto kuten esitykset ja seminaarit.

OHJELMA:

26.10.2017 Pekka Haavisto – Yhdessä seuraavat 100 vuotta

Lauttasaaresta kajahtaa! Presidenttiehdokas ja kansanedustaja Pekka Haavisto saapuu kulttuurikeskus Sähinään (peilisali, kolmas kerros) Pekka Saurin, Palefacen ja Elina Moision tentattavavaksi. Luvassa on mielenkiintoinen keskustelu, johon toivomme yleisönkin osallistuvan. Tilaisuudessa kahvitarjoilu.

Illan aikana pohdimme, miten takaamme rauhan seuraavat 100 vuotta? Miten elämme yhdessä seuraavat 100 vuotta? Miten selviämme yhdessä ilmastonmuutoksesta ja ratkaisemme ympäristökatastrofien tuomat kriisit rauhanomaisesti?

Katso lisätiedot Facebook-tapahtumasta.

8.11.2017 Tarinankerronta kohtaamisen välineenä – koulutus

Marraskuussa sähinäläinen Aktuaali järjestää yhteistyössä tarinankertojan ja opettajan Anna-Maria Toivonen kanssa toiminnallisen koulutuksen ”Tarinankerronta kohtaamisen välineenä”.

Kouluksessa tutkitaan esimerkiksi omia ja toisten juuritarinoita ja tutustutaan tarinankerrontaan vuorovaikutuksen, läsnäolon, rentoutuksen ja arvojen pohtimisen välineenä.

Katso lisätiedot: Facebook-tapahtumasta.

30.11.2017 Dipolirytmin ja Polirytmin Avoimet Jazz, Funk & Soul Jamit

Dipolirytmi ja Polirytmi järjestävät yhdessä Lauttasaaren kultturikeskus Sähinän kanssa kaikille avoimet jazz-, funk- & soulhenkiset jamit kiintiö-Totoa unohtamatta! Nyt sinulla on mahdollisuus tutustua uusiin muusikoihin ja uuteen musiikkiin Lauttasaaren kulttuurin ytimessä!

Houseband lämmittelee lavan noin 18:30 alkaen, jonka jälkeen stage on avoin vapaata jammailua ja yhteissoittoa varten. Paikalle järjestetään myös nuotteja ml. Real Bookit! Tuo oma soittimesi! Talo tarjoaa luonnollisesti äänentoiston ja raskaamman kaluston kuten rummut.

Vapaa pääsy! Tervetuloa fiilistelemään livemusiikkia ja nauttimaan ohessa huikean Makers-kahvilan tarjonnasta!

Katso lisätiedot: Facebook-tapahtumasta.

KALENTERI