• Kulttuurikeskus sähinä Helsinki Lauttasaari

TIETOA

Kulttuurikeskus Sähinä on kansalaisaktiivien 2014 perustama omarahoitteinen ja riippumaton toimintatila ja tekijäyhteisö Helsingin Lauttasaaressa. Sähinän taustalla on ajatus erilaisten tekijöiden toiminnan ja tietotaidon keskittämisestä laadukkaisiin fyysisiin tiloihin. Tällä tavoin synnytetään toimijoiden välistä kollaboraatiota ja mahdollistetaan erilaisia tapoja jakaa osaamista ja mielenkiintoista toimintaa kaupunkilaisille.

Tiloiltaan Sähinä kattaa lähes 2000 neliömetriä. Tiloissa työskentelee päivittäin noin 50 ammattilaista kuvataiteilijasta kirjanpitäjään ja akupunktioklinikkaan. Sähinässä järjestetään kaupunkilaisille säännöllistä ja kynnyksetöntä toimintaa, kuten työpajoja ja kursseja, jooga- ja tanssitunteja sekä musakeikkoja ja performansseja.

Sähinä vuokraa tiloja myös erilaisiin tilaisuuksiin, kuten seminaareihin tai yksityisjuhliin sekä sponsoroi tiloillaan erilaisia projekteja ja taitelijaresidenssejä.

Sähinän aulassa toimii kasvis- ja gluteenittomiin herkkuihin erikoistunut Makers Kahvila. Ensimmäisestä kerroksesta löytyy myös Sähinä Galleria, jonka vaihtuviin taidenäyttelyihin on vapaa pääsy kahvilan aukioloaikoina.

Tervetuloa tekemään ja kokemaan!

SÄHINÄLÄISET

Elokuva

Kirjallisuus ja kääntäminen

  • Aino Partanen, kustannustoimittaja
  • Susanna Ruuhilahti, tietokirjailija, kouluttaja

Kirjanpito ja laskentatoimi

Koulutus & valmennus

Kuvataide & suunnittelu

Musiikki ja äänisuunnittelu

Ruoka & juoma

Tanssi

Teatteri

  • Jukka Hannukainen, valo- ja äänisuunnittelija
  • Maria Lindeman, näyttelijä, dramaturgi ja ohjaaja

Terveys & hyvinvointi